Estats Units
Internacional 28/05/2012

La prospecció petroliera a l'Àrtic amplia fronteres

Shell començarà a perforar pous de prova a la costa d'Alaska al juliol, amb el suport del govern dels EUA

J.m. Broder / C. Krauss (the New York Times)
1 min
CONTRA EL COLÓS 
 Activistes de Greenpeace protesten davant d'un vaixell finès que es dirigia a extreure petroli al nord d'Alaska a principis de maig.

WashingtonSi una acció legal dels grups ambientalistes no ho impedeix a última hora, la companyia Shell començarà al juliol la perforació de pous de prova davant la costa del nord d'Alaska. Això obrirà una nova frontera en la prospecció de petroli per als Estats Units, i alhora accelerarà la cursa mundial per explotar els incalculables recursos que s'amaguen sota el gel. És un moment molt prometedor, però que alhora suposa un perill considerable.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els experts del sector i l'administració nord-americana consideren l'Àrtic d'Alaska com l'última gran reserva nacional de petroli, que amb el temps podria reduir significativament la dependència energètica dels EUA. Però tant els habitants originaris d'Alaska com els ambientalistes asseguren que la perforació amenaça les espècies salvatges i les costes verges i alhora perpetua la dependència del país als combustibles fòssils contaminants.

Podeu llegir la resta de l'article a l'ARA Premium.

stats