Bolívia
Internacional 15/04/2011

Milers de manifestants bloquegen La Paz, en la major protesta contra Evo

Les mobilitzacions de mestres, miners i personal sanitari reclamen que s'apliqui l'augment salarial aprovat i acusen el president de ser com la dreta

Agències
1 min
Protesta al voltant de la residència presidencial d'Evo Morales, ahir a La Paz. EFE

La PazBolívia va viure ahir una nova jornada de protestes de mestres, miners i personal sanitari, que s'estan mobilitzant massivament des de fa dues setmanes. Milers de manifestants van bloquejar ahir la capital, La Paz, i d'altres ciutats, i arreu del país es van produir vagues, manifestacions i disturbis per reclamar un increment salarial del 10%, que havia estat decretat pel govern d'Evo Morales. El president s'ha negat fins ara a aplicar l'increment, que s'havia anunciat per pal·liar l'impacte de l'escalada de preus de productes bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els manifestants van encerclar també la residència de Morales a la capital. El president veu com la Central Obrera Boliviana, la central sindical que va avalar la seva arribada al poder, ara l'acusa de ser com la dreta. "Nosaltres hem portat Evo Morales al govern, però avui s'està adormint i s'oblida de la classe social que li va donar suport", va dir a Efe un dels mestres que participava en el setge popular a la residència.

A més de la capital, hi ha hagut protestes a les províncies de Sant Cruz, Cochabamba i Tarija. A la localitat de Yacuiba la policia va dispersar amb gasos lacrimògens els mestres que es manifestaven contra Morales, que havia viatjat a la ciutat fugint de la capital per inaugurar diverses obres.

A més de la protesta laboral, Morales s'enfronta a les mobilitzacions dels presos i les protestes per reclamar millores socials. Segons un centre d'estudis socials del país, el govern de Morales ha de resistir més protestes que cap altre en els darrers 41 anys.

stats