Els gegants asiàtics
Internacional 11/10/2011

Putin visita la Xina per signar una vintena d'acords econòmics i abordar la situació a Síria

És el primer viatge a l'estranger del primer ministre rus, des que es va proclamar candidat a la presidència. Tot apunta que no se signarà el contracte bilateral de producció de gas

Agències
1 min
sdfgsfg

PequinEl primer ministre i candidat a la presidència de Rússia, Vladímir Putin, ha arribat aquest dimarts a Pequín per fiançar els vincles amb la Xina. El principal objectiu de la visita era la signatura d'un contracte bilateral de subministrament de gas, però tot apunta que no hi haurà acord, davant la resistència del primer ministre xinès, Wen Jiabao, de pagar les mateixes tarifes que els països europeus. En la trobada s'espera, però, que es tanquin una vintena d'acords en els àmbits de l'energia, l'agricultura i la modernització econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En l'àmbit polític s'espera que les dues potències abordin la situació a Síria, després que la Xina i Rússia vetessin al Consell de Seguretat de l'ONU una proposta de condemna contra la repressió causada pel règim de Baixar al-Assad contra les protestes prodemocràcia. Sobre la taula també hi haurà les acusacions creuades d'espionatge armamentístic.

La visita a la Xina és el primer viatge Putin a l'estranger des que va anunciar la seva decisió de tornar a la presidència el 2012. A Pequín també es preveu un relleu aquest any, amb l'arribada a la presidència de l'actual vicepresident Xi Jinping.

stats