Líbia
Internacional 27/08/2011

Els rebels libis controlen el pas fronterer amb Tunísia, i l'ONU planeja una missió de pau urgent

David Cameron se suma a la intenció de l'ONU d'enviar una missió de pau a Líbia i anuncia que proporcionarà ajuda humanitària urgent al país nord-africà

Redacció
1 min
Un home pinta la bandera tricolor dels rebels a Zuwara / AFP

BarcelonaLes forces rebels líbies s'han apoderat aquesta matinada del control del pas fronterer amb Tunísia de Ras Ajdir, després d'una sèrie d'atacs llançats durant tota la tarda i la ahir a la nit, amb la qual cosa els insurgents s'asseguren el domini de la principal via de comunicació de Trípoli a Tunis. L'operació es va desenvolupar sense provocar gaires ferits, i la bandera tricolor símbol del Consell Nacional de Transició (CNT) ja és a Ras Ajdir, segons fonts militars tunisianes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A 60 quilòmetres del pas fronterer, a la localitat de Zuwarah, hi continuen els enfrontaments entre les forces gaddafistes i els rebels.

Mentrestant, a Trípoli, es viu una situació de calma tensa, després d'una nit d'enfrontaments en diversos barris entre els dos bàndols que es disputen el control de la capital.

Ajuda britànica

Per altra banda, el govern britànic de David Cameron ha anunciat avui que el Regne Unit proporcionarà ajuda humanitària urgent –sobretot medicaments i aliments– a centenars de milers de libis afectats pel conflicte al país nord-africà. Les donacions que dugui a terme el Regne Unit ajudaran les agències humanitàries que ja treballen a Líbia, segons ha dit Andrew Mitchell, ministre britànic de Cooperació internacional.

Missió de pau de l'ONU

L'ajuda britànica a Líbia se suma a l'anunci del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, que ahir a la nit assegurava que demanarà al Consell de Seguretat de l'ONU que desplegui una missió de pau al país, per pal·liar tant com sigui possible la situació caòtica que s'hi viu arran del conflicte.

stats