Líbia
Internacional 25/08/2011

Els rebels diuen que Gaddafi i el seu fill podrien ser en un apartament de Trípoli

Continuen els enfrontaments aferrissats a prop del complex del dictador, on podria estar refugiat, segons fonts citades per Al-Jazira i Reuters

Agències
1 min
Un camió amb subministraments s'adreça a Ras Lanuf. AFP

TrípoliReuters i Al-Jazira informen que un grup de rebels estan assetjant un edifici d'apartaments a prop del seu complex de Bab al-Azizia, on creuen que podria ser el dictador. En aquests moments hi ha enfrontaments a dins de l'edifici. "Estan junts en un forat petit", ha dit un dels rebels que participa en la lluita a l'agència. "Avui posarem fi a tot això", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ofensiva rebel a Sirte i Abu Salim

Els rebels libis preparen una ofensiva sobre els barris de Trípoli que encara controlen els gaddafistes, i sobre Sirte, la ciutat natal del dictador, on s'han replegat molts dels seus partidaris. Segons informa la cadena Al-Jazira des del terreny, els insurgents han posat punts de control per aïllar les bosses de resistència, on hi ha una forta activitat de franctiradors. El govern de Bengasi negocia amb els líders tribals de Sirte que alliberin la ciutat. També hi ha combats a l'est del país, a l'enclavament petrolier de Ras Lanuf.

Encara amb Muammar al-Gaddafi amagat, el reconeixement de les noves autoritats líbies avança en el terreny diplomàtic. La Lliga Àrab ha anunciat que el Consell Nacional de Transició, el govern rebel, ja pot ocupar el seient com a "legítim representant de l'Estat". Un representant de l'organisme rebel ha confirmat que ocuparan el lloc en la pròxima reunió, prevista per dissabte.

stats