Món
Internacional 28/12/2011

Es reprèn el judici a Mubarak

L'expresident egipci es torna a asseure al banc dels acusats dos mesos després de la suspensió del procés judicial. Els seus dos fills, el ministre de l'Interior i altres alts càrrecs egipcis també seran jutjats

Efe
2 min

El CaireL'expresident egipci, Hosni Mubarak, torna a comparèixer davant la justícia aquest dimecres, després de dos mesos de suspensió del procés judicial contra ell i altres alts càrrecs egipcis per la suposada implicació en la matança de manifestants. Aquest dimecres també s'asseuran al banc dels acusats els dos fills de l'exdictador i el ministre de l'Interior egipci, entre altres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La televisió estatal egípcia ha informat aquest matí de l'arribada en avió de Mubarak, ingressat en un hospital militar proper a la capital egípcia. L'emissora ha mostrat imatges de l'ambulància amb la qual han traslladat l'exdictador des de l'avió fins a la sala habilitada per al judici davant del tribunal penal del Caire.

En sessions anteriors, Mubarak, que va patir un atac cardíac el 12 d'abril passat durant un interrogatori judicial, ha assistit al judici en llitera.

La cadena també ha informat de l'arribada a l'Acadèmia de Policia la resta d'imputats per la mort de manifestants durant la Revolució del 25 de gener: els dos fills de l'expresident, Gamal i Alaa, i l'exministre de l'Interior Habib al Adly, a més de sis dels seus assessors.

El passat 30 d'octubre, el procés es va suspendre per una demanda dels advocats de l'acusació per canviar els jutges encarregats del cas, encapçalats pel magistrat Ahmed Refaat. No obstant, el passat 7 de desembre, una cort d'apel·lacions va fallar en contra de la recusació de Refaat.

El canvi del jutge es va sol·licitar després de la sessió judicial del passat 24 de setembre, en què va testificar el cap de la Junta Militar egípcia, el mariscal Hussein Tantaui.

Al final de la vista, que va durar hora i mitja, un dels lletrats de les víctimes, Ashraf Amin Atwa, va denunciar que "el tribunal no havia permès als advocats fer preguntes al mariscal" i que "només un dels lletrats va poder interpel·lar".

A més, els advocats de l'acusació van denunciar que Refaat treballava com a conseller jurídic en la Presidència egípcia durant el mandat de Mubarak.

stats