Internacional 28/02/2012

Les restes d'algunes víctimes de l'11-S van acabar en un abocador

Un informe encarregat pel Pentàgon revela que algunes de les restes que no van poder ser identificades es van llençar a l'abocador de Delaware

Efe
1 min

WashingtonLes restes d'algunes víctimes dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 als EUA que no van poder ser identificades es van enviar a un dipòsit de cadàvers de la base de la força aèria a Dover (Delaware), on van ser incinerades i llançades a un abocador, segons ha revelat avui un informe que va encarregar el Pentàgon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El secretari de Defensa dels EUA, Leon Panetta, va ordenar el novembre passat investigar la gestió del dipòsit de cadàvers militar de Dover, a la qual arriben els cadàvers dels soldats morts a l'Iraq i l'Afganistan, després que sortís a la llum la pèrdua i manipulació indeguda d'algunes restes.

L'informe afegeix que alguns fragments de les restes mortals de víctimes de l'11 de setembre que van morir en l'atac contra el Pentàgon i en l'avió que es va estavellar al camp de Shanksville (Pennsilvània), i que no van poder ser identificats en el seu moment, van ser enviats en un contenidor a Dover, on van ser cremats i rebutjats.

El Pentàgon va reconèixer l'any passat, després d'una investigació interna, que va extraviar parts dels cadàvers en dues ocasions el 2009, i que en va manipular indegudament d'altres sense consultar-ho amb les famílies, de manera que Panetta va ordenar crear un comitè per analitzar la gestió del dipòsit de cadàvers i emetre recomanacions.

La revisió, dirigida pel general retirat John Abizaid, no ha especificat el nombre de restes humanes de les víctimes de l'11-S que van ser eliminades d'aquesta manera.

Segons l'informe, es tracta de restes que no van poder ser identificades perquè eren massa petites o estaven carbonitzades i no se'ls van poder fer les anàlisis d'ADN.

stats