Llibertat de premsa
Internacional 02/11/2011

Una revista satírica francesa pateix un atac després de publicar una caricatura de Mahoma

'Charlie Hebdo' va nomenar Mahoma el seu "editor en cap". La seva seu ha estat destruïda amb un artefacte incendiari

Ara
1 min
L'edito de Charlie Hebdo, connegut com a Charb, mostra un exemplar davant la seu destruïda / AFP

BarcelonaLa redacció de la revista satírica francesa Charlie Hebdo ha estat destruïda la matinada de dimecres per una artefacte incendiari, segons han informat fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac s'ha produït l'endemà que la publicació designés Mahoma com el seu "editor en cap" per al següent número, que reproduïa en la portada una caricatura del profeta dient "cent fuetades si no et mors de riure". Els editors havien rebatejat la revista, que va sortir al carrer aquest dimecres, com a "Xaria Ebdo". Els editors van anunciar que volien "celebrar" d'aquesta manera la victòria dels islamistes moderats a les eleccions de Tunísia.

L'editor del setmanari ha declarat als mitjans francesos que "ja no tenim un diari: tot els nostres equips han estat destruïts". Un testimoni dels fets ha declarat a France Presse que algú va llançar un còctel molotov per una finestra de l'oficina i que es va cremar tot el sistema informàtic. No hi ha notícies que hi hagi hagut ferits.

La web de la publicació també ha estat hackejada i no s'hi pot tenir accés.

El 2007, Charlie Hebdo va reproduir les 12 controvertides caricatures de Mahoma publicades al diari danès Jyllands-Posten, que van causar una gran reacció als països musulmans. També ha estat acusat de racista per dos grups islàmics a França, acusació que han desestimat els tribunals.

stats