Internacional 29/08/2012

Un malentès fa creure que han segrestat un avió de Vueling i Holanda hi envia dos F-16

Un problema de comunicació entre la torre de control i el pilot ha fet creure a les autoritats neerlandeses que l'aparell havia estat segrestat. Holanda havia decretat l'estat d'alerta a l'aeroport de Schipol

Ara
1 min
f16 al costat avió vueling

BarcelonaVueling ha desmentit "categòricament" que un dels seus avions hagi estat segrestat aquest dimecres durant la ruta Màlaga-Amsterdam. La policia holandesa ha confirmat la versió de l'aerolínia. Un problema de comunicació entre la torre de control i el pilot de l'aparell ha fet pensar a les autoritats holandeses que el comboi havia estat segrestat i que hi havia ostatges a bord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Davant el malentès, les autoritats holandeses han mobilitzat dos avions F-16 per interceptar el vol que arribava a l'aeroport holandès de Schipol, on s'havia decretat l'estat d'alarma.

Els primers passatgers entrevistats pels mitjans de comunicació holandesos un cop ha aterrat l'aparell, com ara la cadena televisiva Nos, han assegurat que no tenien constància de cap intent de segrest i que els ha "sorprès" força que hi hagués dos avions de l'exèrcit escortant-los durant l'aterratge.

Un cop ha aterrat l'avió, s'ha mantingut el dispositiu de seguretat i s'ha encerclat l'aparell.

El vol és el VY8366 i portava 183 passatges de Màlaga a Amsterdam.

Dos incidents en un dia: bomba de la Segona Guerra Mundial a l'aeroport

L'aeroport de Schipol ha estat especialment alterat aquest dimecres. L'incident amb l'avió de Vueling ha arribat poques hores després que les autoritats evacuessin l'aeroport després que els treballadors trobessin una bomba de la Segona Guerra Mundial sense explotar. Això ha provocat retards i cancel·lacions d'alguns vols.

La bomba alemanya s'ha trobat enterrada prop de la terminal C, que s'ha tancat, juntament amb la terminal D i una pista d'aterratge. El ministeri de Defensa dels Països Baixos ha informat que l'explosiu, de 500 quilos, s'ha trobat durant unes obres de remodelació i serà portat a un lloc segur per desmantellar-lo.

stats