COOPERACIÓ
Internacional 24/10/2011

El govern espanyol considera una "especulació" atribuir el segrest dels cooperants a Al-Qaida

La ministra Trinidad Jiménez afirma que cap grup s'ha posat en contacte amb Madrid per reivindicar l'acció de Tindouf. Demana "discreció" per preservar la integritat dels ciutadans retinguts

Efe
1 min

BarcelonaLa ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, ha afirmat aquest dilluns que encara no hi ha cap grup que hagi reivindicat el segrest dels dos cooperants realizat a la regió de Tindouf, al sud-oest d'Algèria. Jiménez ha expressat que atribuir l'autoria de l'acció a Al-Qaida del Magrib Islàmic és una "mera especulació". La ministra, que ha fet aquestes declaracions des de Màlaga, ha manifestat que cap formació s'ha posat en contacte amb el govern espanyol, que treballa "amb discreció". Jiménez ha afegit que la prudència obliga l'Estat a "no especular" amb l'autoria del segrest.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern espanyol treballa "intensament" per aconseguir l'alliberament, tant de les dues cooperants segrestades a Kènia com dels que van ser capturats a Algèria. La ministra ha demanat "discreció" per preservar la seva integritat. Ainhoa Fernández i Enric Gonyalons, juntament amb la italiana Rossela Urru, van ser segrestats la nit de dissabte a Rabuni, on s'allotgen els cooperants estrangers dels campaments de Tindouf.

stats