Egipte
Internacional 04/05/2012

Una seixantena de ferits en xocs entre manifestants i exèrcit al Caire

Els enfrontaments han sigut al costat del ministeri de Defensa, al barri d'Abasiya. Nou persones van morir la setmana passada en disturbis a la mateixa zona

Agències
1 min
Enfrontaments a El Caire / AFP

El CaireUna seixantena de persones han quedat ferides aquest divendres en els xocs entre grups de manifestants i membres de les forces de seguretat i l'exèrcit egipci al costat de la seu del ministeri de Defensa, en el barri cairota d'Abasiya.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el ministeri de Sanitat, els ferits eren per llançament de pedres i també per gasos lacrimògens.

Aquests nous disturbis arriben després que aquesta setmana 9 persones morissin en els xocs entre activistes i els anomenats "baltaguiya" (esvalotadors violents) al mateix barri d'Abasiya.

Les manifestacions d'aquest divendres estaven convocades a Abasiya i a l'emblemàtica plaça Tahrir per reclamar l'aturada del vessament de sang i la dimissió de la junta militar, quan queden menys de tres setmanes per a les eleccions presidencials.

Mentre que el miler de persones que s'han congregat a Tahrir són principalment seguidors del grup islamista dels Germans Musulmans, a Abasiya es manifesten els moviments juvenils revolucionaris i els seguidors del salafista Hazem Abu Ismail.

La junta militar havia advertit dijous que no toleraria que les protestes s'acostessin al ministeri de Defensa, tot i que va rebutjar la seva responsabilitat en els enfrontaments que s'han produït en aquesta àrea aquesta setmana.

El general Mojtar al-Mula, membre de la cúpula castrense, ha assegurat en la roda de premsa que "el deure nacional obliga l'exèrcit a defensar la seu edifici i tots els de les forces armades".

stats