Internacional 27/05/2011

Un diari serbi assegura que Mladic treballava com a paleta

El rotatiu 'Blic' entrevista un noi que afirma haver treballat amb Mladic en una obra de construcció

Efe
1 min
Ratko Mladic, en una imatge de 1995. REUTERS

BelgradLa premsa sèrbia assegura avui que el presumpte criminal de guerra serbi Ratko Mladic, detingut ahir al nord de Sèrbia, treballava com a paleta a la província de Vojvodina, on s'havia amagat a casa d'un cosí. Un dels diaris més llegits del país, Blic, entrevista un estudiant que afirma haver treballat l'any passat amb Mladic, de 68 anys, en una obra de construcció a Zrenjanin, 85 quilòmetres al nord de Belgrad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Era com un treballador qualsevol. Treballem junts i segueixo consternat. No puc creure que Milorad Komandic sigui en realitat Ratko Mladic", assegura el jove, identificat pel diari com R. R. L'estudiant assegura que l'estiu de l'any passat va compartir amb Mladic un esmorzar en una obra de construcció finançada en part per la Unió Europea (UE). Fins i tot li va arribar a dir que tenia una gran semblança amb el buscat criminal de guerra, afirmació a la qual Mladic hauria respost entre riures amb un "molts s'assemblen a Mladic". El noi afegeix que Mladic "mai no parlava de política" i que semblava "un home simple que feia els treballs més senzills". "L'única cosa que podria relacionar amb Mladic era la seva semblança física", conclou l'entrevistat.

Aquesta informació crida l'atenció, ja que el detingut es troba segons el seu defensa en bastant mal estat de salut, i ahir va ser interromput el primer interrogatori de la fiscalia. Alguns mitjans serbis sostenen que Mladic tenia una identitat falsa, hipòtesi que les autoritats ja han desmentit, encara que també hi ha la possibilitat que l'exmilitar simplement s'identifiqués amb un altre nom.

stats