Internacional 25/10/2011

Un bebè de dues setmanes sobreviu dos dies sota les runes del terratrèmol de Turquia

Un equip de salvament ha rescatat una nena de dues setmanes i la seva família després de 46 hores enterrades sota les runes

Efe
1 min

IstambulUn bebè de dues setmanes ha estat rescatat viu aquest dimarts al matí sota les runes d'un edifici, 46 hores després del terratrèmol de 7,2 graus que va sacsejar diumenge l'est de Turquia, segons han informat les cadenes de notícies turques. La mare i l'àvia de la nena també s'han trobat amb vida entre la runa aquesta tarda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Azra, com es diu la petita, va ser rescatada per un equip sanitari a la localitat d'Ercis, la més afectada pel sisme i on uns 80 edificis han resultat destruïts.

D'acord a la NTV, la diminuta Azra, així com la seva mare Semiha i l'àvia Gülsaadet van aconseguir sobreviure dos dies a la tragèdia protegides de la runa sota un sofà.

Un equip de salvament que treballava des d'ahir entre els edificis de la zona ha detectat avui sons humans sota un dels habitatges derruïts, la qual cosa els ha fet accelerar els treballs.

"Hem detectar sons en els aparells. Hi havia almenys dues persones amb vida. Treure a la nadó ha estat fàcil perquè és molt petita, però també traurem als altres", ha dit eufòric Ercan Toprak, director de l'equip de rescat de la província d'Esmirna (oest), després de rescatar l'Azra.

A l'Azra se li ha subministrat sèrum i se l'ha posat a resguard en una incubadora. Segons els doctors, ha perdut líquids en aquests dos dies sota la runa, però, tot i les petites ferides i hematomes soferts, han informat que l'estat de salut de la nena "és bo".

stats