Síria
Internacional 12/06/2011

L'exèrcit sirià llança una nova ofensiva contra la ciutat de Jisr al-Xugur

Segons fonts turques, el nombre de refugiats supera ja els 5.000. Els Estats Units denuncien la crisi humanitària provocada pel règim

Agències
1 min
Un dels camps de refugiats a Turquia / AFP

AnkaraHelicòpters i tancs de l'exèrcit sirià duen a terme per tercer dia consecutiu una ofensiva contra la ciutat de Jisr al-Xugur, al nord de Síria. Segons els testimonis i les informacions de la televisió estatal, s'han produït enfrontaments entre les forces armades i els opositors al règim de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mentrestant, continua el flux de refugiats sirians cap a Turquia. Les darreres xifres oficials turques indiquen que ja hi ha al voltant de 5.000 refugiats. Però els testimonis sobre el terreny asseguren que la xifra podria ser molt superior, ja que a la banda siriana de la frontera hi ha centenars de persones esperant per creuar cap al país veí. Ja hi ha dos camps de refugiats plens i un tercer que s'està habilitant per rebre més persones.

L'assalt contra la ciutat de Gisr al-Xugur és el darrer exemple de l'estratègia del règim sirià de lluita total contra l'oposició que demana democràcia i llibertats.

Alguns testimonis asseguren que l'exèrcit està atacant des dels helicòpters les persones que intenten fugir cap a la frontera amb Turquia –que es troba a 20 km–.

La Casa Blanca ha denunciat en un comunicat la "crisi humanitària" provocada arran de la brutal repressió del règim sirià contra els seus ciutadans.

stats