Publicitat
Publicitat

Grècia

El suïcidi d'un jubilat davant el Parlament de Grècia treu milers de manifestants al carrer

L'home, de 77 anys, s'ha disparat un tret a la plaça Sintagma d'Atenes i ha deixat una nota on explicava que amb la pensió retallada no podia viure. Els suïcidis al país han augmentat els darrers tres anys i els experts ho relacionen amb la crisi econòmica

Milers de grecs s'han manifestat aquest dimecres a Atenes i Salònica en protesta per les condicions econòmiques que van portar un jubilat a suïcidar-se poques hores abans davant el Parlament del país.

El mort, de 77 anys, va disparar-se a la plaça Sintagma d’Atenes i va deixar una nota en què acusava el govern de traïció. “Com que no tinc una edat que em permeti respondre activament –tot i que seria el primer de seguir qui agafés un Kalaixnikov–, no trobo altra manera de reaccionar que acabar decentment amb la meva vida, abans d’haver de rebuscar menjar a la brossa”, afirmava en la nota pòstuma, escrita a mà.

Les pensions de jubilació s’han retallat des del principi de les mesures d’austeritat el 2010 al voltant d’un 15% (un 20% en les de més de 1.200 euros). Els suïcidis a Grècia han augmentat els darrers tres anys i els especialistes creuen que és una conseqüència de la crisi econòmica.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT