Grècia
Internacional 04/04/2012

El suïcidi d'un jubilat davant el Parlament de Grècia treu milers de manifestants al carrer

L'home, de 77 anys, s'ha disparat un tret a la plaça Sintagma d'Atenes i ha deixat una nota on explicava que amb la pensió retallada no podia viure. Els suïcidis al país han augmentat els darrers tres anys i els experts ho relacionen amb la crisi econòmica

Agències
1 min
Aldarulls entre manifestants i policia a la plaça Sintagma / Efe

AtenesMilers de grecs s'han manifestat aquest dimecres a Atenes i Salònica en protesta per les condicions econòmiques que van portar un jubilat a suïcidar-se poques hores abans davant el Parlament del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mort, de 77 anys, va disparar-se a la plaça Sintagma d’Atenes i va deixar una nota en què acusava el govern de traïció. “Com que no tinc una edat que em permeti respondre activament –tot i que seria el primer de seguir qui agafés un Kalaixnikov–, no trobo altra manera de reaccionar que acabar decentment amb la meva vida, abans d’haver de rebuscar menjar a la brossa”, afirmava en la nota pòstuma, escrita a mà.

Les pensions de jubilació s’han retallat des del principi de les mesures d’austeritat el 2010 al voltant d’un 15% (un 20% en les de més de 1.200 euros). Els suïcidis a Grècia han augmentat els darrers tres anys i els especialistes creuen que és una conseqüència de la crisi econòmica.

stats