MÓN
Internacional 13/05/2011

Els talibans atempten al Pakistan per venjar la mort de Bin Laden

Un doble atac suïcida deixa almenys 88 morts en una acadèmia de paramilitars. “És la primera revenja pel martiri de Bin Laden però n'hi haurà més”, amenaça un portaveu dels talibans

Agències
1 min
Diversos homes traslladen el cadàver d'una víctima de l'atemptat / EFE

IslamabadAlmenys 88 persones han mort i 105 han resultat ferides en un doble atac suïcida contra una acadèmia de paramilitars al nord del Pakistan. La majoria de les víctimes eren reclutes que s'entrenaven per entrar a formar part dels cossos de seguretat del país, segons han informat fonts policials. És el primer atac d'envergadura des de la mort d'Ossama bin Laden a mans de les tropes dels EUA el passat 2 de maig. Poc després, el moviment talibà pakistanès va prometre venjar la seva mort. Aquest divendres els militants talibans ja s'han atribuït els atacs. “És la primera revenja pel martiri de Bin Laden però n'hi haurà més”, ha amenaçat el portaveu talibà Ehsanullah Ehsan, segons informa Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atemptat ha tingut lloc a la ciutat de Charsadda, a dues hores en cotxe de la capital, Islamabad. Els reclutes de la guàrdia de fronteres, els Frontier Corps, es disposaven a tornar a casa en autobús després de diversos dies d'entrenament, segons ha explicat una de les fonts. Un terrorista suïcida a bord d'una motocicleta amb explosius s'ha estavellat contra el vehicle i ha provocat una gran explosió. 



Els Frontier Corps estan integrats de manera preeminent per paixtus, la mateixa ètnia que habita a les zones tribals. En canvi, l'exèrcit regular, dominat per panjabis, només es desplega prop de la frontera amb l'Afganistan per a grans ofensives militars. Encara que els Frontier Corps duen a terme contínues operacions contra la insurgència talibana al nord-oest pakistanès, formalment són una força de seguretat separada de l'exèrcit i sota el departament policial.

stats