Internacional 25/08/2012

La tempesta tropical 'Isaac' es dirigeix cap a Cuba

El partit republicà dels EUA tem que el fenomen meteorològic pugui afectar la convenció republicana que es celebrarà a Florida la setmana vinent

Efe
1 min

WashingtonLa tempesta tropical 'Isaac' està acabant de travessar Haití aquest dissabte i segueix dirigint-se al nord-oest, cap a Cuba, el que ha portat a una alerta d'huracà també al sud de Florida (EUA).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels EUA ha anunciat en el seu butlletí de les 09.00 GMT que el centre de "Isaac" es troba a 19,0 graus de latitud nord i 73,3 graus de longitud oest, a uns 240 quilòmetres al sud-est de Guantánamo, Cuba.

Els vents màxims sostinguts de aquest front han baixat lleument en les últimes hores, a 95 quilòmetres per hora, però el centre de la tempesta segueix avançant cap al nord-oest (320 graus) al mateix ritme, 22 quilòmetres per hora.

El CNH calcula que el centre de "Isaac" es mourà sobre el sud-est de Cuba avui, sobre o prop del centre d'aquest país dissabte a la nit i s'aproximarà als cais de Florida diumenge.

Per Florida hi ha un avís d'huracà en els cayos i el sud de Florida, des de l'extrem sud fins Bonica Beach a la costa oest i Golden Beach a la costa est. A aquest estat dels EUA, la gran preocupació és com pot afectar aquesta tempesta tropical a la convenció del partit republicà que la setmana vinent a d'escollir el seu candidat a president.

A més, hi ha un avís de tempesta tropical per les províncies cubanes de Cec d'Àvila, Sancti Spíritus, Vila Clara, Camagüey, Les Estudiantines, Granma, Holguín, Santiago de Cuba i Guantánamo, així com per Bahames, Turks i Caicos.

stats