Estats Units
Internacional 28/04/2011

Moren més de 200 persones per les tempestes i tornados dels EUA

Obama declara l'estat d'emergència i envia ajuda federal a la zona. Hi ha més de 335.000 clients sense llum a causa de les tempestes i tornados

Agències
1 min
El riu Ohio desbordat a Metropolis (Illinois). AFP

WashingtonEls estats d'Alabama i del sud dels Estats Units estan patint una onada de fortes tempestes, que ha causat entre 200 i 250 morts, segons els fonts. Els governadors d'Alabama, Arkansas i Tennessee han declarat l'estat d'emergència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president Obama ha aprovat ajuda d'emergència per a Alabama, que inclou equips de recerca i rescat, per fer front a una segona onada de fortes pluges, vents i huracans, després dels temporals que van provocar 45 morts més la setmana passada. Les tempestes es dirigeixen ara cap als estats de Carolina del Nord i del Sud.

Walter Maddox, alcalde de Tuscaloosa, una de les ciutats d'Alabama més afectades, ha informat que com a mínim han mort 15 persones i un centenar han resultat ferides. El centre de la població, de 83.000 habitants, ha estat greument malmès per un tornado. L'impacte del fenomen es va agreujar per l'efecte de les pluges de la setmana passada, que va facilitar que el vent s'emportés arbres de grans dimensions. Segons fonts de la companyia elèctrica citades pel diari The New York Times, a la zona hi ha uns 335.000 clients sense subministrament elèctric. Les mateixes fonts alerten que les apagades podrien ser tan greus com les que va causar l'huracà Katrina.

stats