Internacional 18/12/2011

Puja fins a 652 el número de víctimes pel tifó 'Washi' a les Filipines

Hi ha més de 800 desapareguts i 100.000 persones afectades pels efectes violents de la tempesta tropical, segons la Creu Roja i les autoritats locals

Efe
1 min
Alguns ciutadans recullen aigua potable a Cagayan De Oro, al sud de Mindanao. EFE

ManilaAlmenys 652 persones han perdut la vida a Filipines per culpa de la tempesta tropical Washi i hi ha més de 800 desapareguts, segons dades de la Creu Roja. A més, les autoritats del país han assegurat que més de 100.000 persones estan afectades per aquest tifó i necessitaran algun tipus d'assistència per poder reconstruir les seves vides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El director del Centre Nacional de Prevenció i Resposta als Desastres, Benito Ramos, ha assenyalat que aquesta gent necessita "urgentment" aigua potable. Per això, les autoritats han començat a repartir aigua, begudes i aliments.

Les ciutats de Cagayan de Oro, amb mig milió d'habitats, i Iligan, amb 318.000, a l'illa de Mindanao, al sud de l'arxipèlag, són les que han patit més danys.

Les autoritats han culpat a la població del decés de tantes persones assegurant que no es van preparar quan se'ls va avisar. En canvi, la premsa local i molts ciutadans de les zones afectades asseguren que l'administració va donar tard l'alerta i en fan responsables als governants.

stats