Internacional 28/10/2011

Un home dispara contra l'ambaixada dels EUA a Sarajevo

L'atac, segons Reuters, podria ser obra d'un islamista radical. Almenys hi ha dues persones ferides, tot i que algunes fonts apunten a que hi ha un guàrdia de seguretat mort

Reiters
1 min
L'home que ha disparat contra l'ambaixada dels EUA a Sarajevo / REUTERS

SarajevoLa ràdio estatal de Bòsnia ha informat que el pistoler, armat amb un rifle Kalashnikov, ha sigut assassinat per un franctirador de la policia després d'un enfrontament. Un portaveu policial, en canvi, ha assegurat a l'agència de notícies Reuters que l'home semblava estar ferit però encara viu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El membre musulmà de la presidència tripartida de Bòsnia, Bakir Izetbegovic, ha denunciat "l'atac terrorista" i ha demanat una "investigació immediata i eficaç sobre l'acte dement".

La policia ha acordonat l'àrea central de negocis de la ciutat, la universitat i el barri comercial.

Segons Reuters, basant-se en la fotografia que hi ha en aquesta pàgina, l'atacant era un home alt amb una jaqueta marró i una llarga barba, "el que suggereix que es pot tractar d'un islamista radical".

"Puc confirmar que hi ha hagut un incident als voltants de l'ambaixada. L'ambaixada està bloquejada. Estem esperant a la policia per restablir l'ordre", ha dit un portaveu de l'ambaixada per telèfon des de l'interior de l'edifici.

Un funcionari de l'hospital ha assegurat a la televisió bosniana que un guàrdia de seguretat ha estat ingressat amb una ferida de bala al braç.

Bòsnia és considerat un fort aliat dels Estats Units. El país estava esquinçat per la guerra de 1992-1995 entre bosnians (musulmans bosnians), croates i serbis, quan la Iugoslàvia socialista es va ensorrar.

Sarajevo és una ciutat majoritàriament musulmana.

L'ambaixada dels EUA a Sarajevo va tancar breument el març de 2002, citant una amenaça no especificada, però l'edifici no havia estat atacat mai abans.

stats