Internacional 06/04/2012

Els rebels tuaregs proclamen la independència d'Azaouad, una àmplia zona del nord de Mali

A través d'un comunicat a la seva pàgina web, demanen el reconeixement internacional d'un nou estat més gran que França

Acn
1 min
La declaració d'independència d'Azawad s'ha fet a través de la pàgina web del Moviment Nacional d'Alliberament d'Azawad (MNLA, en les seves sigles en francès) / ACN

BamakoEls rebels tuaregs han proclamat oficialment aquest divendres la independència d'Azaouad, al nord de Mali, segons informen a través de la pàgina web del Moviment Nacional d'Alliberació d'Azaouad (MNLA, en les sigles en francès). El comunicat, datat a la ciutat maliana de Gao i signat pel secretari general del MNLA, Billal Ag Acherif, diu així: "El comitè executiu del MNLA fa una crida a tota la comunitat internacional perquè reconegui immediatament, en un esperit de justícia i de pau, l'estat independent d'Azaouad". Els rebels nòmades han pres el control d'una àmplia zona que és més gran que França després del cop que van fer a Bamako, la capital, el 22 de març. El terreny sobre el qual s'ha proclamat la independència inclou localitats històriques com el punt comercial de Tombouctou, informa Reuters. Els rebels han rebut l'ajuda dels islamistes que tenen vincles amb Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI), que té la intenció d'imposar la llei islàmica, la xaria, per tot l'estat de Mali, que ara és musulmà moderat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No hi ha hagut gaires signes de suport internacional cap a la independència plena del territori d'Azaouad. La secessió ha estat un objectiu per al poble tuareg durant mig segle des que Mali va aconseguir la independència de l'antiga metròpoli colonial, França.

El comunicat que proclama la independència es pot consultar en francès a la pàgina web del MNLA.

stats