Turquia
Internacional 21/05/2011

Sis membres de la cúpula del segon partit opositor de Turquia dimiteixen per un possible escàndol sexual

Les dimissions es produeixen arran de l'amenaça d'una pàgina web de publicar uns vídeos on suposadament apareixerien membres del partit mantenint relacions sexuals amb dones que no són les seves respectives parelles

Efe
1 min

AnkaraSis alts càrrecs del segon partit de l'oposició a Turquia, l'MHP, han presentat avui la seva dimissió en bloc davant l'amenaça d'una pàgina web de publicar diversos vídeos amb contingut sexual compromès i que té els polítics com a protagonistes, segons informa l'agència de notícies Anadolu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb aquestes dimissions, són ja deu els alts càrreces del partit que han plegat en les darreres setmanes i que inclouen vicepresidents, secretaris generals i líders regionals d'aquesta formació política. I tot això, a pocs dies de les eleccions generals a Turquia, el proper 12 de juny. L'MHP ocupa ara mateix 70 escons al Parlament turc, per darrere del partit del primer ministre, l'AKP, i el CHP, el principal partit de l'oposició.

Els candidats han rebut amenaces d'un pàgina web de publicar diversos vídeos on suposadament apareixen mantenint relacions sexuals amb dones que no són les seves respectives parelles.

El líder del partit, Devlet Bahceli, ha exigit la renúncia de tots els possibles afectats. És el primer cop en la història democràtica de Turquia, que gairebé tota la cúpula d'un partit presenta la seva dimissió. Bahceli ha acusat el primer ministre turc, Recep Tazzip Erdogan, d'estar al darrere de les cintes de vídeo i assegura que el líder de l'AKP hauria contracrat persones per enregistrar en secret els vídeos.

Els analistes turcs coincideixen que la formació d'Erdogan seria la principal afavorida d'un fracàs electoral del partit afectat, l'MHP, ja que els garantiria una majoria molt més àmplia al parlament.

stats