Europa
Internacional 30/01/2012

La vaga general contra l'austeritat paralitza Bèlgica

És la primera aturada convocada per tots els sindicats des del 1993. La protesta coincideix amb la cimera europea i ha paralitzat el transport i els serveis públics

Afp
1 min
Treballadors de la fàbrica Audi en vaga / REUTERS

Brussel·lesBèlgica està paralitzada per la vaga general convocada aquest dilluns pels sindicats contra les polítiques d'austeritat. La vaga coincideix amb una cimera europea per abordar la crisi econòmica i és possible que els caps d'estat s'hagin de desplaçar en helicòpter fins a l'edifici del Consell d'Europa, que està equipat amb un heliport.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es la primera convocatòria d'aturada general al país des del 2005, quan només el sindicat socialista FGTB va cridar a la vaga. En aquest cas, els tres principals sindicats del país han fet un front comú i s'han unit per la protesta, un fet inèdit des del 1993.

Els ferrocarrils estan aturats des de diumenge a la nit. La circulació de trens internacionals de gran velocitat que connecten amb París, Amsterdam, Colònia i Londres està totalment aturada. Tampoc circulen metros, tramvies ni autobusos a Brussel·les, i arreu del país el transport públic està fortament afectat. També s'han anul·lat alguns vols a l'aeroport de Brussel·les, i el Charleroi, al sud del país, està tancat.

Els treballadors de correus també fan vaga, com els treballadors del port d'Anvers, un dels més importants d'Europa. A més, hi ha talls de carreteres i autopistes a tot el país. Tampoc funcionen les escoles.

stats