MÓN
Internacional 18/12/2010

Les víctimes de l'estafa de Madoff rebran compensacions rècord

La Fiscalia de Nova York recupera 7.200 milions de dòlars dels actius d'un dels col·laboradors del financer

Acn
2 min

Nova YorkLes víctimes de l'estafa de Bernard Madoff seran compensades amb una xifra rècord. La Fiscalia de Nova York i el representant de les víctimes de l'exfinancer han arribat a un acord amb el liquidador dels actius de Madoff que permetrà recuperar més de 7.000 milions de dòlars procedents dels hereus d'un dels col·laboradors de l'estafador, el filantrop Jeffry Picower, que va sostraure milions de dòlars dels estalvis de les víctimes de la trama orquestrada per Madoff, informa The New York Times. L'acord 'retornarà cada cèntim rebut durant els gairebé 35 anys d'inversions amb Bernard Madoff', ha dit la dona de l'inversor Picower, Barbara, en un comunicat difós a través del seu advocat, William D. Zabel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest acord posa punt i final a la demanada interposada pel representant dels afectats per l'estafa de Madoff, Irving Picard, contra el multimilionari Jeffry Picower. Picower va participar en la trama de frau de Madoff i va morir d'un atac al cor el mes d'octubre de 2009 a la seva casa de Palm Beach (Florida). La xifra de diners recuperada suposa un rècord en un acord arribat fora dels tribunals destinat a compensar les víctimes.

Els diners que la família de Picower torna als inversors afectats per l'estafa de Madoff corresponen a la quantitat de dòlars que Picower va treure dels comptes que gestionava Madoff abans que es destapés la trama de corrupció.

Fins ara, el representant dels afectats per l'estafa de Madoff havia reunit al voltant de 2.600 milions de dòlars per indemnitzar les víctimes, una quantitat lluny de la xifra de diners que es va embutxacar Madoff durant la seva farsa de més de tres dècades. Amb els 7.200 dòlars provinents de la fortuna de Jeffry Picower, el representant de les víctimes de Madoff haurà recaptat la meitat del necessari per reparar les pèrdues dels seus clients, que es valora en uns 19.600 milions de dòlars.

Madoff, de 72 anys, compleix una pena de 150 anys a la presó per la seva estafa piramidal. L'acord arriba una setmana després del suïcidi del seu fill gran, Mark Madoff.

stats