França
Internacional 13/10/2011

El jutge arxiva la denúncia d'intent de violació de Tristane Banon contra DSK

La decisió del tribunal no es pot apel·lar. La demandant l'acusava d'un intent d'agressió sexual durant una entrevista que van tenir el 2003

Ara
1 min
La periodista i el polític francès s'afrontaran davant del jutge. AFP

ParisEl jutge de París ha arxivat la denúncia contra Dominique Strauss-Khan, exdirector gerent del Fons Monetari Internacional, per un intent de violació que havia presentat la periodista i escriptora francesa Tristane Banon. La decisió no permet apel·lació i està basada en la "manca d'elements de prova suficients".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Banon va presentar aquest estiu la denúncia per uns fets del 2003, després de l'escàndol en què es va veure immers DSK a Nova York, quan Nafissatou Diallo, una treballadora de l'hotel Sofitel l'acusés d'agressió sexual. El cas, que també va ser arxivat en el procés penal als Estats Units, va motivar la renúncia de Strauss-Khan a la direcció de l'organisme internacional i a la seva possible candidatura a les eleccions presidencials franceses de 2012, on partia com el socialista més ben posicionat per disputar la presidència a Nicolas Sarkozy.

Banon també ha portat el cas als tribunals civils, com va fer Diallo, que seguiran el procediment.

La notícia coincideix amb la publicació, aquest dijous, d'un llibre de Banon titulat "El ball dels hipòcrites", on qualifica DSK de "porc" i "babuí".

stats