Internacional 17/10/2011

Una nena xinesa de dos anys és atropellada i ningú la socorre

L'hospital xinès en què es troba ingressada ja ha declarat la seva mort cerebral i els conductors dels vehicles que no la socorren ja han estat detinguts

Ara
1 min

BarcelonaAquest vídeo ha aixecat molta polèmica a la Xina. En els pocs minuts que dura, es pot observar com una petita és atropellada per una furgoneta, i després per un altre vehicle, sense que ni els conductors ni cap vianant l'ajudi. Al contrari, les persones que veuen el seu cos estès al terra se n'aparten o fan com si no l'haguessin vist.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De fet, en les imatges captades per les càmeres de seguretat –poden ferir la vostra sensibilitat– del mercat de la ciutat de Foshan on transcorren els fets, es veu com els conductors que l'atropellen se n'adonen del que han fet, però no la socorren. Al cap d'una bona estona, un home amb un petit vehicle per recollir escombraires és el primer d'ajudar-la.

Segons publica la BBC, la notícia ha generat molt debat a la xarxa i moltes persones han afirmat que han els vianants fan com si no passés res perquè no volien que se'ls acusés d'haver estat ells els atropelladors.

La nena continua ingressada en un hospital de la ciutat, on els facultatius ja han declarat la seva mort cerebral. La policia ja ha detingut els conductors negligents.

ACLARIMENT: Atesos els comentaris rebuts –en aquesta mateixa pàgina i a través de Facebook i Twitter–, hem situat el vídeo en un link, en lloc de presentar-lo com a il·lustració de la notícia. Considerem que té valor informatiu, però advertim que pot ferir la vostra sensibilitat.

stats