Austràlia
Internacional 03/02/2011

El Yasi pot haver destruït un 15% de la collita de sucre a Austràlia

Els danys causats pel Yasi se sumen als danys provocats per les pluges de les últimes setmanes, que van perjudicar gran part dels cultius

Acn
2 min

CanberraEl cicló Yasi pot haver destruït la meitat de la collita de canya de sucre als districtes clau d'aquest tipus de cultiu a l'estat Australià de Queensland, dada que representa aproximadament el 15% del total del país, segons han dit fonts del sector aquest dijous. "Encara que és massa d'hora per valorar completament els danys, les primeres indicacions mostren que el dany pot ser de la meitat del potencial productiu de la regió", ha dit Steve Greenwood, cap executiu de l'organització de cultivadors de canya de Queensland. Es referia a les àrees d'Innisfail, Tullly i Ingham, que engloben gairebé el 30% de cultiu d'aquest tipus a Austràlia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els danys del cicló es produeixen després de la pitjor collita de canya de sucre registrada a Austràlia en 20 anys, atès que la pluja prolongada, atribuïda al fenomen meteorològic de la Niña, va obligar a demorar la collita i va reduir el contingut de sucre de les canyes.

El 2010 Austràlia va collir 27,4 milions de tones de canya de sucre, força menys dels 33 milions de tones habituals. Els productors han hagut de deixar de collir prop de 5 tones perquè el terreny estava massa xop com per poder-hi accedir amb la maquinària de collir.

El líder en l'exportació de sucre australià, Queensland Sugar Ltd., retalla les seves expectatives d'exportació en 2,4 milions de tones de sucre en cru respecte a l'any passat, i ha anunciat que potser haurà de comprar sucre d'altres productors com el Brasil per complir els contractes amb els seus clients. A més, podria haver d'afrontar una situació similar en la pròxima collita.

Austràlia és el tercer exportador de sucre en cru del món, i ven a països com el Japó o Indonèsia entre d'altres. Altres cultius, com el del plàtan, han patit també els efectes del cicló Yasi. El Consell Australià de Cultivadors de la Banana han dit que a Innisfail i Tully s'ha malmès el 100% de la collita, fet que representa cap al 85% d'una indústria que produeix 400 milions de dòlars australians en plàtans cada any.

stats