Novetat editorial
Llegim 09/03/2012

Eduardo Mendoza torna a la novel·la de detectius

Seix Barral publicarà el proper 10 d'abril el quart lliurament de les peripècies de l'estrany i esbojarrat detectiu anònim creat per Eduardo Mendoza. La novel·la portarà per títol 'El enredo de la bolsa o la vida'

Ara / Efe
1 min
EDUARDOMENDOZA: "Barcelona és ara una ciutat rere un equip de futbol"

Barcelona'El enredo de la bolsa o la vida' és la nova novel·la d'Eduardo Mendoza, que veurà la llum a les llibreries el 10 d'abril i que es converteix en la quarta entrega de les aventures de l'estrany i boig detectiu creat per l'escriptor barceloní, segons ha informat avui l'editorial Seix Barral.

Després d''El misterio de la cripta embrujada', 'El laberinto de las aceitunas' i 'La aventura del tocador de señoras', Eduardo Mendoza torna al seu estil satíric en temps de crisi i amb el seu anònim detectiu, perruquer a Barcelona.

A 'El enredo de la bolsa o la vida', aquest personatge, mogut per l'amistat i sense un euro a la butxaca, es posa en marxa per desarticular amb espectacularitat televisiva una acció terrorista abans que intervinguin els serveis especials de seguretat de l'Estat.

El punt de partida de la novel·la és la desaparició d'un antic amic, amb qui va compartir cel·la i maldecaps en un sanatori mental.

"No es pot explicar el llibre sense un somriure; però és impossible llegir-lo sense riure, i sense comprendre que en l'Europa en fallida tècnica que habitem no n'hi ha prou només amb l'humor dinamiter i inventiu: cal, a més, el do de la lucidesa", afirma l'editorial.

Eduardo Mendoza va néixer a Barcelona el 1943; és autor de 'La ciutat dels prodigis', 'Sin noticias de Gurb' o 'La verdad sobre el caso Savolta', i va ser guardonat amb el premi Planeta el 2010 per l'obra 'Riña de gatos'.

stats