Premis literaris
Llegim 12/12/2012

Gloria Codina, premi Círculo de Lectores 2012

El premi està dotat amb 20.000 euros i la publicació del llibre per l'editorial Plaza & Janés i Círculo. La novel·la està ambientada en la Itàlia del segle XV

Ara / Acn
1 min

BarcelonaL'escriptora Gloria Codina ha guanyat amb l'obra 'La máscara de la virtud' el premi Círculo de Lectores de novel·la 2012. Aquest guardó es concedeix per una votació popular que enguany ha sumat 4.000 lectors. En aquesta quarta edició del certamen, per primer cop, hi han pogut participar no només els socis del Círculo, sinó qualsevol altre lector. El premi està dotat amb 20.000 euros i la publicació del llibre per l'editorial Plaza & Janés i el Círculo. El Premi Círculo de Lectores de novel·la és el certamen més ben dotat i més democràtic de les lletres espanyoles. En aquesta edició es van presentar un total de 420 manuscrits, entre els quals es van escollir tres finalistes i una guanyadora. 'La máscara de la virtud' apropa el lector a la Itàlia del segle XV, i està protagonitzada per Constanza Constanti, una dona valenta que es va enfrontar a la societat de la seva època per lluitar per un món més just. L'escriptora, Gloria Codina, es defineix com una autodidacta que intenta explicar històries apassionants a aquells que vulguin llegir-les.

Aquesta edició del certamen ha comptat al jurat amb les autores Carmen Posadas i Carla Montero, així com la directora editorial del Círculo de Lectores, Lydia Díaz, i l'editor de Plaza & Janées David Trías per seleccionar les tres novel·les finalistes entre els 420 manuscrits inscrits.

El certamen ha convocat en les seves quatre edicions 10.000 socis del Círculo de Lectores perquè participessin com a jurat del guardó. D'aquesta manera, s'han donat a conèixer quatre nous autors literaris que han pogut publicar la seva primera obra, i en conjunt, de les quatre obres se n'han venut més de 100.000 exemplars.

stats