Premis literaris
Llegim 09/07/2012

La primera Beca de Creació Literària Nefkens, per al mexicà Eduardo Ruiz Sosa

La Fundació Nefkens pagarà 1.300 € al mes durant un any al guanyador, que a més cursarà el màster en Creació Literària de l'Institut d'Educació Contínua. El llibre resultant serà publicat per Alfabia l'any vinent

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptor mexicà Eduardo Ruiz Sosa ha guanyat la primera edició de la Beca de Creació Literària de la Fundació Han Nefkens. El premi va ser creat per la Fundació Nefkens, en col·laboració amb el màster en Creació Literària de l'Institut d'Educació Contínua (IDEC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i l'Editorial Alfabia.

Aquesta beca, que està dirigida a escriptors en llengua castellana nascuts després de l'1 de setembre de 1978, permet al guanyador cursar el màster el pròxim curs i escriure una novel·la o llibre de relats durant un any de residència a Barcelona, que publicarà i difondrà Alfabia, a més de percebre un sou de 1.300 euros.

El jurat, que estava format per Juan Villoro, Lourdes Iglesias i Ignacio Vidal Folch, s'ha reunit avui a Barcelona i ha escollit el projecte de Ruiz Sosa entre 18 finalistes, sobre un total de 202 projectes presentats.

Física quàntica

Eduardo Ruiz Sosa (Culiacán, Sinaloa, 1983) ha publicat a diverses revistes, ha sigut becari del Fons Estatal per a la Cultura i les Arts de Sinaloa en el període 2006-2007, i és autor del llibre de contes 'La voluntad de irse' (2008). En l'actualitat cursa el doctorat en Història de la Ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una tesi sobre la funció dels experiments imaginaris en el desenvolupament de la física quàntica.

El títol provisional del projecte que desenvoluparà durant el transcurs de la beca és 'Anatomia epistolar de la memoria', i consisteix en una novel·la en forma de tractat d'anatomia, en què diversos personatges intentaran rememorar i versionar el seu propi passat.

La seva proposta ha sigut avalada per dues cartes de recomanació, signades pels escriptors mexicans Elmer Mendoza i David Toscana.

stats