Fires literàries
Llegim 11/03/2013

La presència de Barcelona al Saló del Llibre de París serà de "13 autors en català, 7 en castellà i 4 de còmic"

S'espera que per la fira passin uns 200.000 visitants del 22 al 25 de març. Es tracta d'un esdeveniment no enfocat a la venda de drets sinó als lectors.

Ara
1 min

Barcelona"Hi ha esdeveniments en què els convidats són els llocs, d'altres on és un territori o una ciutat. El Saló del Llibre de París ha volgut comptar amb Barcelona com a ciutat convidada, després de Buenos Aires i Moscou", ha explicat aquest dilluns Vicenç Villatoro, director de l'Institut Ramon Llull. La 33a edició del saló, "tercera fira de gran abast internacional", comptarà amb 24 autors convidats. Tal com ha dit Àlex Susanna, director adjunt, dels 24 autors convidats, "13 són en català, 7 en castellà i 4 de còmic", i la invitació ha estat fet en relació a "les traduccions que s'han publicat durant el segon semestre del 2012 i el primer trimestre d'enguany". D'aquesta manera, passaran per la fira Sebastià Alzamora, Javier Cercas, Alicia Giménez Bartlett, Eduardo Mendoza, Sergi Pàmies, Jordi Puntí, Carme Riera, Albert Sánchez-Piñol i Francesc Serés, entre d'altres, tots ells publicats en francès recentment.

El pressupost total de l'expedició barcelonina és de 304.000 €, dels quals 268.000 són aportats per part de l'Institut Ramon Llull, 20.000, per l'Ajuntament de Barcelona, 12.000, per l'Institut Francès, 2.500, per Turisme de Catalunya i 2.000, per Turisme de Barcelona. "A Barcelona comptem amb grans creadors com Mercè Rodoreda, Quim Monzó, Manuel Vázquez Montalbán i Carlos Ruiz Zafón", ha dit Jaume Ciurana, tinent d'alcalde. "Volem que la ciutat continuï sent, a més d'un espai de creació, un lloc d'indústria editorial i un escenari literari de primer nivell".

Entre els actes programats, a més de taules rodones i diàlegs destaca la presentació de la traducció francesa d''El quadern gris', de Josep Pla, a càrrec de Javier Cercas, Ramon Chao, Josep Maria Castellet i Andrés Trapiello.

stats