Novetat editorial
Llegim 19/06/2012

'Salvador Dalí vist per la seva germana', un llibre polèmic

L'obra inclou documents i imatges inèdites i un estudi introductori de gairebé 50 pàgines fet per Mariona Seguranyes on repassa les diverses edicions del llibre i la controvèrsia que va generar

Ara / Acn
1 min
Anna Maria Dalí i el seu germà Salvador

BarcelonaViena Edicions ha presentat la reedició del llibre 'Salvador Dalí vist per la seva germana', escrit per Anna Maria Dalí a finals de la dècada dels 40. El llibre va ser en el seu moment la resposta d'Anna Maria Dalí a la 'Vida secreta' escrita per Salvador Dalí l'any 1942, que va indignar i va crear un gran malestar en la família Dalí. L'obra, que inclou documents i imatges inèdites, compta amb un estudi introductori de la historiadora de l'art i doctora en humanitats Mariona Seguranyes, que fa un estudi sobre els motius que van portar Anna Maria a escriure l'obra i exposa les reaccions que van provocar aquestes memòries.

L'historiador Enric Pujol, director de la col·lecció on ha aparegut el volum, 'La memòria dels dies', ha dit que l'edició té la intenció de reivindicar la figura d'Anna Maria Dalí. Aquesta és una història d'encontres i desavinences en una família que es va veure marcada per dos fets: l'arribada de Gala a la vida de Salvador i la inscripció de Dalí en un quadre en què deia: "A vegades, escupo al retrat de la meva mare per entretenir-me". En aquest context, Sugranyes ha assegurat que no és un llibre que fos escrit impulsivament, sinó que és meditat durant anys fins que Anna Maria Dalí es decideix a escriure'l. També ha considerat que és una actitud de valentia perquè Salvador "tenia tota la força de la premsa del moment".

stats