COMUNICACIÓ
Mèdia 19/05/2011

El periodista César Vidal diu que els joves acampats "són antisistema que han tingut contacte amb la banda terrorista ETA"

La premsa espanyola afí al PP agita de nou la teoria de la conspiració i veu el PSOE darrere les protestes

Redacció
2 min

BarcelonaLa premsa espanyola de dretes torna a agitar la teoria de la conspiració. Com si es tractés d'un altre 13-M –l'onada de protestes per reclamar transparència al govern d'Aznar després dels atemptats de Madrid la vigília de les eleccions generals–, els mitjans afins al PP veuen vincles entre les acampades d'indignats i la direcció del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Mundo titula en portada: "El govern espanyol permet la manifestació prohibida i el PSOE abraça la protesta". Diu La Razón en un editorial titulat "Agitació i propaganda": "No és un moviment innocent; acampa davant el govern d'Esperanza Aguirre, però no davant la Moncloa". I afegeix: "Hi ha indicis i circumstàncies que alimenten la desconfiança sobre l'origen, el desenvolupament i el propòsit final d'aquest fenomen. La reacció de l'esquerra, especialment del PSOE, és una d'elles".

L'Abc diu que "hi ha raons per al desencantament davant la realitat de la crisi, però, objectivament, el responsable és un govern d'esquerres, i no el sistema". El diari madrileny afegeix: "No és casual que la concentració dirigeixi alguns dels eslògans contra Esperanza Aguirre. S'ha aixecat polseguera, i els habituals pescadors ja han tirat les canyes beneint les manifestacions i fent propòsit d'esmena davant els fills rebels d'aquesta esquerra que es va mobilitzar en la campanya de 2004 i va provocar –convindria recordar-ho— gravíssims incidents durant aquella jornada de reflexió (...) Però hi ha un responsable. Convindria tenir-ho en compte".

ETA i els nacionalistes catalans

Molt més enllà ha anat el periodista César Vidal, en l'editorial del seu programa a Es.radio.

Vidal assegura que "un sector important dels joves són antisistema que han tingut contacte amb la banda terrorista ETA". "Les forces de seguretat han alertat diverses vegades del perill que presenten aquests grups, que mantenen contacte regular amb Batasuna-ETA, i que han rebut entrenaments de Segi en cursos de guerrilla urbana", assegura Vidal.

El periodista troba que les concentracions són "sospitoses" perquè els indignats "no s'han manifestat fins que el PP ha tingut possibilitats reals de donar un tomb electoral". "No s'han fet en els últims set anys, mentre Zapatero enfonsava Espanya en la misèria", afirma. "Això explica que en les últimes hores dirigents socialistes hagin mostrat la seva comprensió cap a les protestes".

I són sospitoses –afegeix Vidal– "perquè no s'han manifestat davant la Moncloa o el ministeri de Treball, sinó davant la Comunitat de Madrid, precisament l'única que crea llocs de treball". També creu que les acampades són sospitoses perquè "no s'han fet davant les seus dels partits nacionalistes, que han convertit Catalunya en la comunitat autònoma més endeutada d'Espanya".

Vidal conclou que els indignats violaran la jornada de reflexió "com ja va fer Rubalcaba un 13 de març".

stats