COMUNICACIÓ
Mèdia 18/11/2011

8TV suspèn el debat electoral per l'absència de Chacón

La cadena pretenia deixar el faristol del PSC buit, però la Junta Electoral l'ha obligat a acceptar la participació del número 2, Daniel Fernández. Josep Cuní creu que s'ha "atemptat contra la llibertat d'informació"

Ara
2 min
Cuní, en el moment que anunciava que no faria el debat

BarcelonaEl debat electoral de 8TV s'ha suspès finalment. La cadena ha recorregut la decisió de la Junta Electoral que obligava que el número 2 del PSC hi participés.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El conductor del debat, Josep Cuní, ha argumentat que no hi ha temps d'esperar que es resolgui el recurs i ha decidit suspendre el debat. En una roda de premsa improvisada al plató, Cuní ha dit que la decisió de la Junta suposa un "atemptat contra la llibertat d'informació".

El debat s'havia d'enregistrar a les cinc de la tarda, amb el temps molt just perquè els candidats havien de marxar a quarts de set als actes de tancament de campanya.

El PSC ha intentat durant tot el dia que 8TV acceptés la participació de Daniel Fernández, número 2 a les llistes del PSC, en lloc de Carme Chacón, que no hi podia anar, oficialment per problemes d'agenda. Al matí, els socialistes han presentat un recurs a la Junta Electoral, que cap a primera hora de la tarda els ha donat la raó. Cuní no està d'acord que la Junta Electoral pugui decidir quins representants porten als debats electorals i per això ha criticat durament la resolució.

Fernández i Iceta s'han presentat als estudis

Les últimes hores han sigut esperpèntiques a 8TV. Cap a quarts de cinc, el número 2 del PSC, Daniel Fernández, s'ha presentat per sorpresa als estudis acompanyat pel viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, amb la resolució de la Junta sota el braç, i amb la intenció de participar en el debat.

La direcció de la televisió els ha conduït a una sala sense que sabessin que la resta de candidats ja eren al plató maquillats, a punt de començar a gravar el debat, que s'havia d'emetre aquesta nit. Josep Antoni Duran i Lleida ha arribat a comunicar a Cuní que si Daniel Fernández participava en el debat, ell marxaria.

8TV tenia previst deixar el faristol del PSC buit si Carme Chacón no acudia al debat. El periodista Josep Cuní ha dit aquest matí que Chacón faria "un lleig a l'electorat" si no anava al debat.

stats