COMUNICACIÓ
Mèdia 28/03/2013

Els treballadors de l'ACN faran vaga

Ho han decidit en una assemblea aquest dijous a la tarda per forçar una negociació després que els comuniquessin una altra retallada, aquest cop "dràstica"

Ara
1 min
REDACCIÓ 
 L'ACN va néixer a Girona però va establir la seu central a la Via Laietana, fa uns anys. Ara la tancaran per buscar un local més barat.

BarcelonaEls treballadors de l'Agència Catalana de Notícies han decidit aquest dijous a la tarda que faran vaga després que dimecres els comuniquessin una retallada "dràstica" que suposarà l'acomiadament de part de la plantilla i el probable desmantellament de la seu central. Amb la mesura de pressió, volen forçar la creació d'una taula de negociació amb la direcció de l'empresa pern "estudiar mesures alternatives que evitin l'acomiadament de personal de la plantilla".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'assemblea de treballadors han acordat que faran vaga els dies 8 i 10 d'abril, i que el dia 4 d'abril no acompanyaran els seus teletips amb el material gràfic i àudiovisual com a mesura simbòlica del que suposaria per als mitjans abonats el desmantellament de l'agència nacional de notícies.

30% de reducció el 2012

En un comunicat que han emès aquest dijous a la tarda, han recordat que ja porten "dos anys de retallades continuades, com la major part dels treballadors públics". "L'esforç dels treballadors de l'Agencia ha suposat que el pes dels salaris bruts hagi passat de prop del 88% del conjunt del pressupost el 31 de desembre del 2011, al 58% el 31 de desembre del 2012", una reducció del 30% en només un any.

stats