APAGADA DE TV3
Mèdia 18/02/2011

Eliseu Climent: "No ens imaginàvem que això arribaria a passar"

Els responsables d'Acció Cultural del País Valencià adverteixen que la pressió que ha acabat portant al tancament dels repetidors de TV3 és "un atac a la llibertat d'expressió, a la pluralitat i a la promoció de la llengua" i que afecta la majoria de la societat valenciana

Marina Gordillo
2 min

ValènciaDesprés de 26 anys resistint atacs i pressions, Acció Cultural del País Valencià creia que no s'arribaria a veure en la situació d'haver de desconnectar els repetidors de TV3, ja que històricament –després de tancaments puntuals d'algun emissor en època del ministre José Barrionuevo i del president del govern valencià Eduardo Zaplana– les emissions s'havien reprès. Ho ha admès Eliseu Climent en unes declaracions al canal 3/24, de Televisió de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El president d'ACPV ha reconegut que el govern de Francesc Camps ha superat totes les seves previsions i ha indicat que fins i tot va enganyar l'exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, que va intentar arribar a un acord amb el govern valencià per mantenir les emissions de TV3 per la via del pacte de reciprocitat. "Va tenir massa bona fe. Ell creia que parlava amb gent seriosa", ha argumentat Climent. Segons el seu punt de vista, encara que l'actual conseller català, Ferran Mascarell, intenti negociar-hi, el pes del cas Gürtel que afecta Camps és massa fort i "la cúpula del PP valencià" no renunciarà a explotar el que considera una victòria electoralment.

De fet, el cas Gürtel és considerat per ACPV un dels principals factors en l'acarnissament creixent del conflicte, que ha acabat portant a una llei feta expressament per perseguir amb més intensitat la reemissió del senyal de TV3 que l'entitat feia amb els repetidors que ara ha tancat. En una roda de premsa feta a la seu de l'entitat aquest divendres al matí, els responsables d'ACPV han advertit que la pressió que ha acabat portant a la desconnexió dels repetidors ha estat un "atac a la llibertat d'expressió, a la pluralitat i a la promoció de la llengua que afecta la majoria de la societat valenciana".

Ara, ACPV tem que estigui en perill el patrimoni de l'entitat, inclòs el centre cultural Octubre, que ni tan sols està acabat de pagar i que podria arribar a ser embargat si no es fa front a la multa que hi ha pendent i que no es pot evitar.

Els repetidors es van desconnectar aquest dijous a la nit perquè ACPV s'enfronta al pagament d'una multa pendent de 600.000 euros, que si no es paga abans del 20 de març serà de 800.000, i si seguia emetent s'hi haurien afegit 120.000 més cada mes, en aplicació d'una llei nova impulsada pel govern de Francisco Camps.

stats