COMUNICACIÓ
Mèdia 08/10/2011

Així serà per dins l'ARA de Miró

El diari d'aquest diumenge està tot dedicat a l'univers de l'artista: totes les notícies i reportatges estaran il·lustrats amb una obra del pintor. Us avancem com seran les planes de Cultura i Esports

Ara
1 min
Dobles Miró

BarcelonaÉs a punt de néixer l'ARA de Miró. El diari d'aquest diumenge estarà tot dedicat a l'univers de l'artista: totes les notícies i reportatges estaran il·lustrats amb una obra del pintor. No hi haurà cap altre tipus d'imatge. I l'edició és a punt de sortir a la llum.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La tria de les obres s'ha fet establint relacions temàtiques o estètiques entre els continguts i la peça triada, un vincle més directe o indirecte, segons els casos.

Us avancem un primer tast del que serà el diari de demà. Així seran les obertures de Cultura i d'Esports.

  • Les dues primeres planes de Cultura estan dedicades a l'èxit que està tenint l'última novel·la de Jaume Cabré. El reportatge de Jordi Nopca es titula: 'Jo confesso', el fenomen de la tardor. La peça es complementa amb l'opinió de diversos lectors. Les dues planes estan il·lustrades amb 'L'esperança del condemnat a mort', tres pintures imponents arran de l'execució de Salvador Puig Antich.
  • L'obertura d'esports és de bàsquet, un anàlisi de l'inici de la lliga d'aquest cap de setmana. Dues imatges verticals il·lustren la prèvia d'Àlex Gozalbo: la 'Gota d'aigua sobre la neu rosa' (1968) i els 'Cabells perseguits per dos planetes' (1968). Miró va concebre aquestes dues puntures com un díptic.

L'objectiu de l'ARA amb aquesta edició especial és difondre l'univers mironià i, especialment, la seva obra política, objecte de l'exposició retrospectiva que la Fundació Miró prepara per inaugurar el 15 d'octubre i que s'obrirà al públic el dia 16. Estarà oberta fins al 18 de març i es titula L'escala de l'evasió. La formen 150 peces d'un període que va des del 1917 fins al 1974.

stats