LA TELEVISIÓ DELS EUA
Mèdia 28/09/2011

Acte de contrició a Fox News

àlex Gutiérrez M.
1 min
Roger Ailes és el factòtum de Fox News. Tot i que el propietari de la cadena és Rupert Murdoch, el dia a dia el governa Ailes des del seu despatx blindat.

Rebaixar el to. Aquesta ha estat la consigna de Roger Ailes, conseller delegat de Fox News, per evitar que la televisió sigui encasellada com a braç armat de la dreta americana més radical. No en va el lema d'aquesta cadena és "Justa i equilibrada", dos atributs que els crítics han escarnit a bastament arran de l' affaire -ja amb símptomes d'esgotament- que ha tingut la Fox amb l'ala més dura del Tea Party. En una entrevista publicada aquesta setmana a Newsweek , Ailes reconeixia que estava executant una "correcció del rumb".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La plasmació més recent d'aquest canvi editorial va tenir lloc la setmana passada, durant el debat entre precandidats del Partit Republicà. En comptes de les habituals entrevistes complaents -massatges, en argot- o del previsible pim pam pum col·lectiu contra les polítiques d'Obama, els presentadors van collar els polítics conservadors amb preguntes compromeses. "Com a mínim, estan intentant aparèixer com si fossin menys hiperpartidistes", reconeixia Anita Dunn, exajudant d'Obama.

El punt d'inflexió haurà estat la marxa de Glen Beck al juliol. Tot i que nominalment és el polèmic presentador qui ha plegat per iniciativa pròpia, Ailes reconeix que els constants atacs racistes de Beck a Obama "s'havien convertit en un problema de marca per a Fox News". El popular (i molt conservador) Bill O'Reilly també s'havia distanciat de les formes més extremes de Beck: "Ell actuava, jo sóc periodista".

stats