Comunicació
Mèdia 25/06/2012

¿Adéu als xiulets per tapar les paraulotes a la televisió dels Estats Units?

El Suprem anul·la dues multes que s'havien imposat a les cadenes Fox i ABC per aquest concepte

M. A.
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem dels Estats Units ha anul·lat les multes per l'emissió de paraulotes o nus que establia l'agència reguladora del govern americà, la FCC. Les limitacions afectaven les emissions de la televisió en obert durant els horaris de 'prime time'. Amb aquesta decisió, també s'invaliden les sancions que la FCC havia imposat contra dues cadenes: 27.500 dòlars a l'ABC i altres multes simbòliques a la Fox. El Suprem no es pronuncia sobre si la reglamentació vulnera la llibertat d'expressió: només deixa sense efecte les multes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un capítol de la sèrie 'NYPD Blue', emès al 2003, que mostrava una dona d'esquena entrant a la dutxa, va desencadenar la primera sanció contra l'ABC. Els càstigs a la Fox es devien a les declaracions de Cher, que va dir 'fuck' i Nicole Richie, 'shit', durant entregues de premis en directe, els anys 2002 i 2003, respectivament. Vuit dels nou magistrats del Suprem han considerat que la FCC no havia informat de forma apropiada als canals de televisió de les sancions existents.

La norma es va aprovar el 2001 i determina que les cadenes poden ser multades per emetre llenguatge groller en programes en directe o mostrar nus. L'any 2004, la normativa va ser esmenada arran del pit que va mostrar se suposa que accidentalment Janet Jackson a la final de la Superbowl.

stats