Mèdia 30/11/2011

Basté reivindica el periodisme esportiu als Ondas i Om anuncia una "probable" tercera temporada d''El convidat'

Évole promet “posar el dit a la nafra” amb 'Salvados' a la recepció dels premis al Palauet Albéniz

Natalia Araguás
2 min
Albert Om i Jordi Basté

BarcelonaD'entrevistadors a entrevistats. Aquest és el canvi de rol que han hagut d'assumir els guanyadors d'enguany dels premis Ondas, que s'han congregat un any més al Palauet Albéniz en la recepció de la 58a edició dels guardons. L'alcalde Xavier Trias i una representació dels grups municipals també han assistit a l'acte, a banda d'un centenar de periodistes preparats per abordar els premiats. Entre ells, tres catalans: Albert Om (millor programa no estatal, El convidat), Jordi Basté (a la trajectòria professional) i Jordi Évole (millor presentador televisiu, per Salvados).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Defensar la samarreta de TV3 em fa molta il·lusió", ha dit Albert Om, que ha reivindicat els mitjans públics i en particular la "manera de fer" de la televisió pública catalana: "s'ha de seguir fent la televisió que hem fet sempre i amb què la gent s'ha sentit molt identificada". Om ha anunciat que és “molt probable” que hi hagi una tercera temporada d'El convidat, un programa de “cocció molt lenta” al qual els Ondas han reconegut haver reinventat el gènere de l'entrevista. “He fet 2.000 entrevistes al plató d'El club”, ha recordat el periodista, tot afegint que la dinàmica canvia amb El convidat: “Normalment, tu tens una idea d'un personatge públic i intentes imaginar com serà a la intimitat. Aquí és al revés”, ha argumentat. El fet que el personatge obri les portes de casa seva promou que l'acostament sigui sempre “amb respecte”.

Jordi Basté ha afirmat que està “molt content i se sent molt feliç” de rebre el premi més important de la “ràdio espanyola”. “Reivindico el periodisme esportiu”, ha destacat en declaracions als periodistes: “La improvisació, el punt de bogeria” que el converteix en un gran planter radiofònic. Basté també ha valorat “molt positivament” l'èxit d'El món a RAC1, que amb 399.000 oients ha superat en 1.000 a El matí de Catalunya Ràdio, de Manel Fuentes, segons la primera onada de la temporada de l'EGM. “Hem de preparar-nos també quan vinguin maldades”, ha puntualitzat, tot convidant a no quedar-se “tant amb el número” com amb la feina feta. Basté també ha felicitat el seu col·lega Juan Ramon Lucas, amb qui comparteix aquest Ondas, tot elogiant la progressió de Ràdio Nacional d'Espanya, en part gràcies a aquest periodista, ha dit.

Pel que a fa Jordi Évole, ha constatat que vénen temps molt durs en què Salvados continuarà posant “el dit a la nafra”. Tot i així, “el canvi de govern no hauria d'afectar gaire les línies editorials”, ha advertit. “Si m'haguessin preguntat en sortir de la facultat quina mena de programa volia fer seria molt semblant a Salvados”, ha dit el presentador. La fórmula: combinar l'humor amb el rigor periodístic.

stats