BADALONA COMUNICACIÓ
Mèdia 08/02/2012

Albiol vol reduir un 60% de la plantilla als mitjans municipals

Selena Soro
2 min
García Albiol és l'alcalde de Badalona i vol retallar un 45% el pressupost dels mitjans de la ciutat.

BARCELONA.L'Ajuntament de Badalona, encapçalat pel popular Xavier García Albiol, vol retallar un 45% el pressupost dels mitjans municipals i acomiadar el 60% de la plantilla. El grup municipal del PP va presentar ahir la primera versió del pla de viabilitat per a Badalona Comunicació, l'empresa pública que gestiona la ràdio i la televisió locals. Segons aquest pla, el pressupost de Ràdio Ciutat de Badalona i Televisió Badalona passaria de 2,7 a 1,5 milions d'euros, i dels 66 treballadors actuals se n'acomiadarien 40. La tercera ciutat amb més població de Catalunya se suma així a la llista de mitjans públics que es veuen obligats a plegar o a reduir la plantilla. Un dels casos més recents va ser el tancament de la televisió i la ràdio de l'Hospitalet de Llobregat al novembre, després d'onze anys d'emissió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Malestar a la plantilla

El pla de viabilitat presentat pel PP també proposa millorar els continguts dels mitjans municipals, potenciant-ne els informatius i creant programes d'entreteniment. "Ara ja som polivalents i fem ràdio i televisió, però amb només 26 persones no podrem fer res", va declarar a l'ACN una de les portaveus del comitè d'empresa de Badalona Comunicació, Mercè Roura. Segons assegura, els treballadors van presentar alternatives que l'ajuntament badaloní no va voler acceptar, com ara baixes incentivades, prejubilacions, concessions salarials i, fins i tot, algun expedient de regulació d'ocupació de caràcter temporal.

La tinent d'alcalde Maritxú Hervàs, per la seva banda, va reconèixer que la situació dels mitjans municipals és difícil, però va subratllar que la situació econòmica del consistori és "lamentable". Hervàs va demanar també a la plantilla de Badalona Comunicació que siguin conscients de la situació i acceptin la proposta, perquè la decisió s'ha de prendre "en qüestió de dies". Al seu judici, "l'actual govern del PP està fent un esforç molt gran" per mantenir la ràdio i la televisió vives.

stats