UN FORMAT EN ALÇA
Mèdia 15/06/2011

Allau de minisèries sobre els protagonistes de la premsa rosa

Les minisèries sobre famosos es multipliquen: des del setembre ja n'hem vist quatre, i encara han de venir Rocío Jurado, Mario Conde i Carmen Ordóñez, entre altres. Antena 3 estrena avui la de la Pantoja.

Albert Castellví Roca
2 min
Allau de minisèries sobre els protagonistes de la premsa rosa

Barcelona.La Pantoja no és la primera ni serà l'última dels personatges habituals de les revistes del cor que veuen la seva vida convertida en minisèrie. Només aquesta temporada, Antena 3 ja ha emès Raphael , centrada en la carrera del cantant, i Sofía , sobre els anys de joventut de la reina, mentre que Telecinco va oferir Felipe y Letizia , que es fixava en el festeig dels prínceps d'Astúries, i la segona part de La duquesa , que li va costar una demanda de la protagonista, la duquessa d'Alba, que considerava que la imatge que la producció oferia d'ella i de la seva família era distorsionada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En els propers mesos, la llista no farà més que créixer. Sense anar més lluny, Hoy quiero confesar , la primera part de la qual emet avui (22.00) Antena 3, serà només la primera de les dues sèries previstes sobre Isabel Pantoja , ja que Telecinco n'està preparant una altra. També repetirà la baronessa Thyssen: Telecinco estrenarà aviat, potser aquest mateix mes, Carmen Cervera, la baronesa , tot i que la versió oficial -aprovada per la protagonista- és la que roda Antena 3, en què fins i tot s'ha especulat que Cervera es podria interpretar a ella mateixa.

Telecinco, de fet, té certa tendència a rodar biopics no autoritzats. Als de Carmen Cervera i la duquessa d'Alba caldrà sumar-hi el que prepara per recordar Rocío Dúrcal, en el qual finalment la filla de la cantant, l'actriu Carmen Morales, no interpretarà la seva mare per desavinences amb el guió. A més, Telecinco també té entre mans l'adaptació de la vida de Carmina Ordóñez, i ja està rodant la versió televisiva de Los días de gloria , el llibre autobiogràfic de Mario Conde.

Per la seva banda, Antena 3 està tancant el repartiment de la ficció basada en la vida de Rocío Jurado, i sembla que el seu proper objectiu podria ser Ana Obregón. La presentadora ha explicat que està escrivint un llibre sobre la seva vida per a Planeta -màxima accionista d'Antena 3- que l'editorial té intenció d'adaptar a la petita pantalla.

Audiències desiguals

Malgrat l'imparable creixement del gènere, les minisèries sobre famosos no són garantia absoluta de bons resultats. De les emeses des del setembre, Sofía no va arribar al 10% de share mitjà a l'Estat i va patir una forta davallada al segon episodi, i La duquesa , tot i remuntar al segon capítol, va quedar per sota de l'audiència mitjana de Telecinco. Sí que va funcionar Raphael , amb més de 2,4 milions de seguidors, mentre que amb Felipe y Letizia hi va haver un cas curiós: després que el primer capítol es convertís en la riota de molts tuitaires, la xifra d'espectadors, ja alta d'entrada, encara es va enfilar més en el segon, fins a fregar els 4,5 milions i el 25% de quota.

stats