Mèdia 14/08/2012

'American beauty'

àlex Gutiérrez
1 min
'American beauty'

1 . Perquè encara que estigui sobrevalorada, segueix sent un bon tractat sobre l'alienació vital, laboral i sexual... Té algunes frases sublims. Quan Kevin Spacey és presentat a un triomfador (de llautó) i ell li diu que ja s'havien conegut fa temps en una altra banda. "Doncs no el recordo". "No pateixi -diu serenament-, jo tampoc m'enrecordaria de mi mateix".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2 . Per la fotografia de Conrad Hall, un dels grans d'aquesta disciplina: mesurada, sintètica i de colors inquietants. El director Sam Mendes no les tenia totes, de treballar amb ell. L'artista darrere el look d' A sang freda o Marathon man tenia fama de difícil. Quan ja portaven un parell de dies de rodatge, Mendes va veure que no l'estava entenent, però no s'atrevia a qüestionar un mestre amb unes quantes dècades més que ell. Finalment van parlar, van quedar de deixar els formalismes a casa i dir-s'ho tot a la cara. Va pagar la pena.

3 . Perquè explora aquest no-lloc que són els suburbis americans, tal com també han fet Revolutionary road, Un home seriós, Eduard Manstisores o L'arbre de la vida , per esmentar quatre exemples dispars. Espais aparentment plàcids però que amaguen personatges amargats, en constant tensió entre el que senten i el que espera d'ells la comunitat.

stats