CRÍTICA XARXES
Mèdia 20/01/2011

Angoixes de sempre a les noves teconologies

Sílvia Barroso
1 min
Facil, Lerror

He comès un error. Fàcil de corregir però molest i, paradoxalment, il·lustratiu. És la virtut i el defecte de les xarxes socials: avantatges i inconvenients junts i barrejats. L'error va ser acceptar la invitació per al grup Deixo de fumar... T'hi apuntes?

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Vaig rebre la proposta d'algú que tinc al Facebook. I no sé per què -jo ja vaig deixar de fumar fa sis anys!- vaig clicar Acceptar mentre feia no sé quantes coses més alhora. Resultat: m'atabalen amb missatges sobre l'evolució de l'intent de deixar de fumar dels adherits al grup. Sé que podria desvincular-me'n. Però hi ha la paradoxa: m'hi he enganxat. És fascinant comprovar que les noves tecnologies no canvien la persona i que la persona no canvia amb l'edat. Els debats de Deixo de fumar... T'hi apuntes?

reflecteixen les mateixes angoixes i tòpics de sempre sobre l'addicció al tabac, engreixats -això sí- amb enllaços que els complementen amb més tòpics i alguna presa de pèl. I, com si fossin nens de 6 anys que exigeixen veure cada dia el mateix vídeo de Les tres bessones , aquests adults que diuen que volen deixar de fumar s'entreguen a la repetició de lamentacions i consells mil vegades sentits i mai escoltats.

stats