INTERNET
Mèdia 24/01/2012

Anne Sinclair torna a fer de periodista

Després dels escàndols del 2011, Anne Sinclair gira full. Presentadora estrella durant l'era Mitterrand, tornarà a exercir de periodista per dirigir la versió francesa del diari electrònic més llegit del món.

àlex Vicente
2 min
Anne Sinclair va ser la periodista estrella de la televisió francesa a l'era Mitterrand: ho va deixar quan el seu marit va ser nomenat ministre d'Economia.

PARÍS.Durant prop de dues dècades, Anne Sinclair va ser la periodista estrella de la televisió francesa. Els líders mundials responien a les preguntes de Sinclair, convertida en una mena de musa catòdica dels anys Mitterrand, admirada pel seu rigor i coneguda pels seus penetrants ulls blaus. Però tot això va passar abans d'abandonar la seva carrera quan el seu marit, Dominique Strauss-Kahn, va ser nomenat ministre d'Economia. I molt abans de l'escàndol sexual que acabaria enfonsant DSK i erigint Sinclair en una icona, esposa devota i perfecta per a alguns, i incomprensiblement solidària per a molts altres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Enmig de la tempesta que assetjava Strauss-Kahn, Sinclair va rebre durant la tardor passada la més inesperada de les ofertes: tornar a la primera línia per convertir-se en directora editorial de la versió francesa de The Huffington Post, el primer diari electrònic del món, que avui llegeixen 37 milions de lectors al mes només als Estats Units. La variant gal·la del diari, Le HuffPo, va ser presentada ahir a París en una concorreguda roda de premsa presidida per Sinclair, al costat de la fundadora del projecte, Arianna Huffington, comentarista i empresària d'origen grec que va escollir personalment la dona de DSK com a directora de la versió francesa. "Ella era al número u de la meva llista", va assegurar Huffington.

Al seu costat, Sinclair semblava encantada de tornar a ser sota els focus i davant dels flaixos, però aquest cop per la seva feina. "Ara tornaré a exercir el meu ofici de periodista", va declarar amb entusiasme. Sinclair liderarà una petita estructura de nou joves periodistes -"comencem amb pocs recursos", va reconèixer- encarregats d'alternar la informació amb l'opinió proporcionada per una xarxa de 200 col·laboradors, entre els quals hi haurà personalitats tan conegudes com l'exministra Rachida Dati. Però el projecte també ha provocat una onada de crítiques. D'entrada, els comentaristes no seran remunerats, una opció no necessàriament acceptable per a una empresa que acaba de ser revenuda al conglomerat AOL per 245 milions d'euros.

Amb tot, l'autèntica polèmica l'ha provocada el comitè de redacció del grup Le Monde (accionista del 34% de Le HuffPo), que dubta que la periodista pugui mantenir la imparcialitat quan hagi d'informar sobre els afers judicials que esquitxen el seu marit. "Tot el que hagi de ser portada ho serà", va sostenir ahir. "Jo no barrejo vida privada i vida pública", va concloure Sinclair, abans d'acomiadar-se amb una fórmula molt professional: "Si em dispensen, tinc un equip que m'espera per tornar a la feina".

stats