ESTRENA TELEVISIVA
Mèdia 04/10/2011

Antena 3 obre el 'Gran Hotel' per fer front als 'Homicidios'

Aquesta nit s'estrena Gran Hotel , la sèrie amb què Antena 3 es trasllada fins al 1905 per explicar una història d'amor i misteri. Competirà directament contra Homicidios , l'últim èxit de Telecinco.

Albert Castellví Roca
2 min
Antena 3 obre el 'Gran Hotel' per fer front als 'Homicidios'

Barcelona.Antena 3 té plena confiança en Gran Hotel , la seva principal aposta de ficció per a aquest inici de temporada, que veurà la llum aquesta nit (22.30) ni més ni menys que a la franja que deixa lliure l'exitós concurs ¡Ahora caigo! i competint cara a cara contra la gran estrena de Telecinco d'aquesta tardor: la sèrie Homicidios , que protagonitza Eduardo Noriega i que en les dues primeres emissions ha estat líder de la seva franja a l'Estat amb una mitjana del 15% de share .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Gran Hotel torna a explotar el gènere de la ficció històrica que tantes hores de televisió ha omplert últimament, però des d'Antena 3 s'assegura que ofereix "una visió única de les sèries d'època" i que "modernitza el gènere" tant en l'aspecte narratiu com en el visual.

De fet, des que es va anunciar la preparació de Gran Hotel , se l'ha comparat amb Downton Abbey , una producció britànica, també d'època, de gran qualitat, que Antena 3 va emetre a la primavera. Tot i així, Ramón Campos, produtor de la sèrie per part de la productora Bambú, assegura que s'han inspirat, més aviat, "en Sherlock Holmes o en Agatha Christie". En aquest sentit, destaca el gran component de misteri que inclou la sèrie i que, al costat de la relació amorosa entre els protagonistes, conforma el nucli principal de la trama.

Gran Hotel comença quan, l'any 1905, Julio (Yon González) arriba a aquest establiment -que, a la ficció, agafa la forma del Palau de la Magdalena de Santander, construït a principis del segle XX com a residència reial i que per primer cop es converteix en escenari d'una producció televisiva- amb l'objectiu de descobrir què ha passat amb la seva germana, extreballadora de l'hotel, de qui fa mesos que ningú sap res. Julio aconsegueix convertir-se en cambrer i investigar des de dins un cas que sospita que amaga algun punt fosc. Aviat coneix Alicia (Amaia Salamanca), filla de la propietària de l'hotel i promesa del director, que l'ajudarà en la seva recerca. Malgrat tots els impediments i la distància social que separa els dos joves, neix una història d'amor impossible i perillosa.

Més enllà de la parella protagonista, entre el repartiment destaquen els noms de Concha Velasco, Adriana Ozores o els catalans Pep Anton Muñoz, Assumpció Balaguer, Ivan Morales i Llorenç Gonzàlez. A més, l'exreportera de Sé lo que hicisteis Paula Prendes hi interpreta el paper de Cristina, la germana desapareguda de Julio.

Promoció fins a l'últim minut

Precisament, Prendes, juntament amb Eloy Azorín, va ser ahir al programa Otra movida , de Neox, per promocionar l'estrena d'avui. I aquesta mateixa nit el duet protagonista serà a El hormiguero , que s'emet just abans que comenci la sèrie.

stats