Mèdia 11/07/2012

Antena 3, condemnada per il·lustrar la violència al Sàhara amb una fotografia errònia

La cadena haurà de pagar 30.000 euros a cadascun dels demandants i als seus fills, a banda dels interessos

Efe
1 min

Brussel·lesLa cadena de televisió espanyola Antena 3 ha sigut condemnada per un tribunal de Brussel·les per utilitzar una imatge que no es corresponia amb la realitat per il·lustrar la suposada violència de l'exèrcit marroquí durant els incidents que hi va haver al Sàhara Occidental l'any 2010. Així ho ha confirmat aquest dimecres un portaveu de la sala 14 del tribunal de primera instància de Brussel·les, que ha jutjat el cas.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La fotografia que Antena 3 va utilitzar havia estat presa deu mesos abans en un assassinat múltiple comès a Casablanca, al Marroc. Familiars residents a Bèlgica de les víctimes d'aquest succés van demandar la cadena per l'ús de la imatge en notícies sobre els incidents en un campament saharaui i l'actuació de militars marroquins.

Segons ha explicat el portaveu, la cadena haurà de pagar 30.000 euros a cadascun dels demandants i als seus fills (set persones en total) i 5.000 euros a un altre, més els interessos i el cost del judici, pels danys causats.

La sentència, dictada el 12 de juny, és d'execució immediata, però pot ser recorreguda, ha afegit la portaveu. "El que compta no són els diners, sinó una excusa oficial que encara esperem", ha dit un dels familiars.

La Federació Internacional de Periodistes (FIP) ja va demanar el 2010, quan van succeir els fets, més rigor als mitjans en la cobertura dels successos al Sàhara Occidental, després que es demostrés que aquesta fotografia i d'altres que s'havien difós a Espanya durant la cobertura dels incidents no es corresponien amb la realitat.

stats