Televisió
Mèdia 17/07/2012

Antena 3 rebutja les condicions imposades per Competència per a la fusió amb La Sexta

La cadena de Planeta no renuncia a l'operació i diu que "esgotarà tots els mecanismes legals"

à. G.
1 min
José Manuel Lara, president del grup Antena 3

BarcelonaAntena 3 llança un pols al govern espanyol i ha anunciat aquest dimarts al vespre que no accepta les condicions imposades per la Comissió Nacional de la Competència (CNC) com a requisit per autoritzar la fusió amb La Sexta. La cadena de Planeta considera que s'ha establert un greuge comparatiu amb l'operació de fusió entre Telecinco i Cuatro. Assenyala, per exemple, que Competència obliga a crear dues empreses separades per comercialitzar la publicitat, extrem que no es va exigir a Mediaset. També s'imposa un 'share' màxim del 18% a l'hora de composar un paquet comercial, en comptes del 22% que té la seva competència directa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Emparada en la fórmula d'autorització amb condicions, la CNC fa inviable l'operació 'de facto'", es lamenta Antena 3, que tot i així no renuncia a l'operació i assegura que esgotarà "tots els mecanismes legals" per defensar els interessos dels seus accionistes. "Sota el paraigua de la defensa del mercat, la resolució de la CNC consolida i blinda durant els pròxims anys la posició de domini absolut del Grup Mediaset Espanya en el negoci de la televisió en obert i de pagament, en detriment de la resta d'operadors, entre els quals el grup Antena 3".

Per Antena 3, el dictamen de Competència "altera l'ordre natural dels principals mercats televisius europeus, on conviuen en equilibri dos operadors grans".

stats