MOVIMENTS ENTRE OPERADORES
Mèdia 15/12/2011

Antena 3 pressiona La Sexta per abaixar el preu del futbol o "no renovaran" els drets

Un dia després de l'anunci de la fusió, el conseller delegat d'Antena 3 ho deixa clar: o abaixen els preus del futbol o la Fórmula 1 o "per descomptat no els renovaran"

Efe
2 min

MadridEl conseller delegat d'Antena 3 Televisió, Silvio González, ha anunciat que la cadena "per descomptat" no renovarà el partit de la Lliga en obert dels dissabtes a les 22.00 hores, en mans de La Sexta, "si no és que hi ha un significatiu descens en el preu perquè sigui rendible en el futur".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant una conferència per a analistes financers, després de l'anunci de fusió realitzat ahir per Antena 3 i La Sexta, González també ha assenyalat que és “molt difícil” treure beneficis dels drets de la Fórmula 1, tot recordant que són també de La Sexta fins a mitjans de juny de 2012.

"No comprarem cap producte i no renovarem cap contracte que no sigui rendible per a nosaltres", ha deixat clar el conseller delegat de la cadena.

Respecte d'això, ha indicat que és "molt possible" que la Fórmula 1 acabi a Antena 3. “Obtindrem millors resultats en termes d'ingressos que La Sexta ja que el resultat en termes d'audiència serà encara més gran a Antena 3 que en el passat”, ha reflexionat.

En aquest punt ha remarcat que es tracta d'un producte "extremadament bo, millor que les motos”, que estan en mans de Telecinco.

En relació amb el preu d'ambdós drets, ha indicat que el de la Fórmula 1 és "més o menys" com el del Mundial de Motociclisme, i ha estimat el preu del futbol entre "seixanta i setanta milions d'euros".

D'altra banda, el conseller delegat d'Antena 3 ha xifrat les sinergies per la fusió entre 60 i 80 milions d'euros i ha opinat que aquesta es materialitzarà plenament el 2013.

També ha anunciat que la cadena assumirà un cost màxim del deute de La Sexta de 122 milions d'euros i ha establert un cost màxim de l'operació d'uns 269 milions d'euros.

González ha iniciat la seva exposició assegurant que la fusió és una “excel·lent" transacció per a Antena 3 i que La Sexta és un "actiu molt bo" per a la cadena del Grup Planeta.

Ha recordat que ja en alguna ocasió havia advertit que en cas que no sortís endavant la fusió Antena 3 estaria abocada a comprar nous canals per "anivellar" la seva posició i estar a la mateixa altura que Telecinco, cosa que amb la unió amb La Sexta ja s'ha produït.

A més el conseller delegat de la cadena ha indicat que les dues audiències són complementàries, que La Sexta mantindrà la seva "essència" i que sota cap concepte es convertirà "en una segona marca" d'Antena 3.

D'altra banda, ha assenyalat que espera que l'operació de fusió estigui tancada per al 2012 després de passar per les pertinents aprovacions de les autoritats reguladores com són el Ministeri d'Indústria i la Comissió Nacional de la Competència (CNC).

Finalment, González també ha indicat que La Sexta 2 canviarà la seva programació i es reforçarà La Sexta 3 i ha volgut acabar amb la idea generalitzada que La Sexta es tracta d'una cadena "només de cap de setmana".

stats